Nieuws

Filteren op onderwerp

Filteren op type

Column

Verandering van spijs doet lokaal eten

Onze columnist Marja van der Ende vergelijkt de manier waarop haar opa groenten teelde en hoe dat nu gebeurt

Korte Keten

‘Na het proeven willen ze vaak ook een flesje kopen’

Niet fruit- of kaasboeren, maar wijnboeren verkopen in Nederland het grootste deel van hun producten direct aan de consument of via de landbouwwinkel.

Onderzoek

Overheid verdient meer aan je 'kilo’tje' dan de boer

Vraagje: hoeveel houdt een boer over aan dat kekke “kilo’tje vastkokende aardappelen” dat je voor 1,99 euro bij de Albert Heijn koopt? Een euro? Nee. Vijftig cent? Lager!

Interview Rob Morren (foto Hannie Verhoeven)

‘Maak niet meer, maar betere producten’

Steeds meer producenten van voedingsmiddelen onderzoeken de mogelijkheid hun producten rechtstreeks aan de consument verkopen. Producenten zoeken naar mogelijkheden om winkels en distributeurs te omzeilen en de consument direct (digitaal) te bereiken. Maar vindt de consument dat wel een goed idee?

Interview

'Supermarkt verschuilt zich achter wat consument wil’

Om de stikstofcrisis op te lossen, moeten boeren over op duurzame, lokale kringlooplandbouw, vindt Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber. Die verandering ligt wat haar betreft niet alleen op het bordje van de boer, maar ook op dat van supermarkten, consumenten en de overheid.

Evenementen