Over De Kortste Weg

De Kortste Weg is een campagne van De Groenste Familie van Zuid-Holland, gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland en het Europees Landbouw Fonds voor Plattelandsontwikkeling.
Dit project heeft als doel de korte keten in Zuid-Holland te ondersteunen en versterken om met elkaar een voedseltransitie te realiseren.

Voedsel uit de korte keten gaat met maximaal één tussenschakel van land naar hand, van boer naar bord. Er zijn in Zuid-Holland tal van boeren, producenten en ondernemers die via de korte keten inzetten op:

  • Een eerlijke prijs voor boeren en producenten
  • Gezonde klanten door een vers en gevarieerd aanbod
  • Een lagere impact op het milieu
  • Duurzame landbouw, met oog voor het landschap en de natuur

Onze missie

Ons kortetermijndoel is 20.000 nieuwe klanten te realiseren voor de korte keten in Zuid-Holland. Voor de lange termijn stellen we onszelf ten doel een duurzame bijdrage te leveren aan de voedseltransitie door korte keten-initiatieven beter te equiperen hun unieke waarden te bepalen en vermarkten en – vanuit een gezamenlijk doel – samenwerkingen aan te gaan die de korte keten ten goede komen. De huidige en nieuwe klanten vormen samen met aanbieders en natuur- en landschapsorganisaties een gemeenschap waar nog veel meer potentie in zit.

Onze strijdwaarden

Voedsel van dichtbij

Verbouwd met respect voor het landschap

Een eerlijke prijs voor de boer

Transparant over herkomst en kwaliteit

Sterk door samenwerking

Verandering door doen!

Doe met ons mee

Wij zijn erg benieuwd wat voor jou belangrijk is rond het thema voedsel en hoe we het aanbod van boeren uit de buurt nóg beter kunnen afstemmen op wat jij wil.

Laat het ons weten en vul deze enquête in; het kost je maar 7 minuten van je tijd!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van deze campagne en de aanbieders bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Laat je naam en e-mailadres achter, dan ontvang je altijd het laatste nieuws.

In de Veelgestelde vragen lees je nog meer over ons en over de voordelen van de korte keten.

De Groenste Familie

De Groenste Familie van Zuid-Holland is een project van de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH). Met de Groenste Familie van Zuid-Holland wil NMZH zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor duurzaam geproduceerd voedsel van dichtbij: uit de eigen streek en uit het seizoen.