Nieuws

Filteren op onderwerp

Filteren op type

Interview

Grip op hele keten: lastig, maar waardevol

Een product helemaal in eigen beheer ontwikkelen, van boeren grond tot eettafel, is geen sinecure. Toch lukt het de Zuid-Hollandse bedrijven BoerBakkerBert en Willem&Drees

Korte Keten

‘Lokaal voedsel heeft veel meer smaak’

Restaurants die werken met lokaal geproduceerd voedsel, zien eigenlijk alleen maar voordelen. Voor de klant, de boer, het milieu en het restaurant.

Korte Keten

Met de metro naar de boerderij

Met het nieuwe concept ‘Herenboerderij’ kunnen gezinnen samen een boerderij oprichten. Meer werk en toewijding vereist, maar je kunt wel precies (laten) verbouwen wat je nodig hebt

Column

Verandering van spijs doet lokaal eten

Onze columnist Marja van der Ende vergelijkt de manier waarop haar opa groenten teelde en hoe dat nu gebeurt

Korte Keten

‘Na het proeven willen ze vaak ook een flesje kopen’

Niet fruit- of kaasboeren, maar wijnboeren verkopen in Nederland het grootste deel van hun producten direct aan de consument of via de landbouwwinkel.

Evenementen