Help lokale voedselproducenten (en eet lekkerder dan ooit)

#supportyourlocalsNL roept op tot steunen lokale voedselproducenten

De horeca ligt op zijn gat, een ramp voor chefs en restauranthouders. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die vaak afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeggehamsterd, kunnen ondernemers hun mooie streekproducten niet kwijt. Support Your Locals roept iedereen op om deze mensen in de armen te sluiten. Oftewel: koop je eten en drinken rechtstreeks bij de producent, die ook nog bij jou in de buurt zit.

Support your locals en eet kakelvers!
In heel Nederland worden lokale voedselproducenten zwaar geraakt door de coronacrisis. Support Your Locals hoopt dat iedereen in deze moeilijke tijden de lokale ondernemers gaat steunen. Zo houden zij het hoofd boven water en én voorkomen we dat er onnodig voedsel wordt verspild. En wees eerlijk: streekproducten zijn vaak veel lekkerder en altijd kakelvers. ‘Ieder nadeel heeft z’n voordeel’, zei Johan Cruijff ooit. En lokaal eten vinden is niet zo moeilijk. Onder de vlag van #supportyourlocalsNL zijn er steeds meer initiatieven. Eén van de mooiste vind je in Zuid-Holland: De Kortste Weg.

De Kortste Weg: ook nog eens duurzaam!
In 2019 gingen we van start. Met De Kortste Weg brengen we consumenten in direct contact met heerlijke streekproducten. Met zorg geteeld, natuurinclusief, veelal biologisch en altijd duurzaam. Het doel? Beter voedsel, waarvan je weet waar het vandaan komt. En verkocht tegen een eerlijke prijs. De Kortste Weg ondersteunt #supportyourlocalsnl met raad en daad omdat het, zeker in deze tijd, belangrijk is om lokale producenten van natuurinclusieve producten te ondersteunen. Het mooiste zou zijn als zij de basis gaan vormen voor onze voedselvoorziening nu en in de toekomst.

Hoe kan jij helpen?
Koop een lokale voedselbox bij jou in de buurt of, als die er nog niet is, neem zelf initiatief. Kijk onder de #supportyourlocals welke initiatieven er al zijn of vraag eens na bij jouw buurtrestaurant, boer, winkel of voedselproducent. Alle deelnemers staan op de website, gerangschikt per provincie.

Deze landelijke campagne is een initiatief van Support Your Locals Amsterdam en Food Cabinet en wordt gedragen en gesteund door een groeiend netwerk van voedselproducenten in Nederland en supporters die helpen zo veel mogelijk zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze boodschap. Samuel Levie en Miljuschka Witzenhausen zijn ambassadeur van de campagne.

Kijk ook op Miljuschka’s website voor recepten en inspiratie.