Wordt het landschap of de natuur hier nou echt beter van?

Er zijn gelukkig veel boeren die veel zorg dragen voor het landschap, insecten, de bodem, weidevogels en het klimaat. Dat worden er steeds meer, maar het zijn er nog niet genoeg. Zolang de boer onder het juk van supermarkten alleen maar voor een zo laag mogelijke prijs werkt, is er nauwelijks tijd en geld voor een vriendelijker bedrijfsvoering.
Het mooie is dat veel van die boeren hun producten graag rechtstreeks aan consumenten verkopen, zodat ze een kring van trouwe klanten om zich heen verzamelen. Ze krijgen een betere prijs en kunnen direct feedback ontvangen van mensen die hun producten eten. Dat is heel belangrijk. Een directe relatie met de klant kan ook boeren met een conventionele bedrijfsvoering helpen om meer zorg te dragen voor het landschap.
De verandering gaat echt komen van consumenten en boeren die samen willen veranderen. Van jou dus. Daarom helpen wij jou een handje met ons spaarsysteem, waarbij je bij elke aankoop die je via De Kortste Weg doet meespaart voor meer natuur.