Informatie

Startdatum/tijd

15 feb om 9:00

Einddatum/tijd

15 feb om 13:00

Locatie

Broekpolderweg 3, Maasland

Website

www.facebook.com

Meewerken Hoeve Rust-hoff

Zin in een ochtendje lekker het lijf in beweging zetten met wat nuttige arbeid? Kom dan zaterdagochtend 15 februari naar Hoeve Rust-hoff in Maasland, net buiten Vlaardingen! Dit is het biologische melkveebedrijf van Jeroen en Gusta van der Kooy. Dit stel is op allerlei fronten met verduurzaming bezig en legt graag de connectie met mensen uit de stad!

Deze zaterdagochtend gaan we onder leiding van Jeroen en erf-vrijwilliger Gijsbert Pellikaan hout hakken & opruimen, een hek fixen & verven en onkruid verwijderen op het erf. Als dit niet voldoende is, hebben de heren ongetwijfeld nog wat meer klusjes!

Inloop met koffie (evt met melk van de blaarkop-koeien!) is vanaf 8:45, we starten om 09:00 sharp! Voor lunch wordt gezorgd, voor de niet-vegetariers bakken we een hamburger van het vlees van de boerderij. Als je het lekker vindt, kan je ook een vleespakket van Hoeve Rust-hoff kopen deze ochtend.

Fijn als je erbij bent, maar nog fijner als je ook even een mailtje stuurt aan rachelle.eerhart@gmail.com met je aanmelding 😉

Pleidooi voor Plek gaat ook over het kennen van de plek waar je bent, waar je woont. Weten waar je eten vandaan komt is daar een belangrijk onderdeel van. Rondom Rotterdam zijn veel boeren die graag closer met stedelingen zouden zijn. Door hen te leren kennen raak je meer verbonden met het landschap waar je zelf in Leeft en eigenlijk ook best afhankelijk van bent. Vandaar deze activiteit!