Vegaboerderij Groene Hart

www.vegaboerderij.nl
Groente en fruit
Vegaboerderij Groene Hart produceert op biologische wijze groente en fruit. Vers, natuurlijk en lokaal.

De Vegaboerderij is een coöperatie. Dit betekent dat alle aangesloten leden mede-eigenaar zijn. Samen met de boer die in dienst is van de coöperatie, beslissen de leden welke producten er jaarlijks worden verbouwd. Hiermee vormen wij een steeds groter wordende community waarin we de landbouw op een positieve wijze terugnemen in eigen hand.

Op de Vegaboerderij wordt met respect voor mens, dier en milieu verbouwd. Natuurbescherming en biodiversiteit staan hoog in het vaandel. De boerderij is geïnspireerd door de ervaringen van Herenboeren en Voedsel Anders waarmee ook goede contacten zijn. Zie bijvoorbeeld deze uitzending van VPRO Tegenlicht van 11 oktober 2020. Anders dan een Herenboerderij heeft de Vegaboerderij geen koeien en varkens. In de toekomst zullen er wel kippen rondscharrelen voor het gezond houden van de grond en het leggen van eieren.

Dit bieden wij

Bij Vegaboerderij Groene Hart kun je terecht voor de volgende producten:

Jaarabonnementen van wekelijkse groente-/fruitpakketten | Proefpakketten met verschillende soorten groente en fruit

Ons aanbod varieert per week, dus kijk even op onze website voor het actuele aanbod.

Hier vind je onze producten

Openingstijden

  • Vrijdag 11:30 – 13:30
  • Zaterdag 11:30 – 13:30

Ons verhaal

Wij laten zien dat ons voedsel van dichtbij kan komen. Plasticvrij en zonder onnodige bestrijdingsmiddelen. Wij produceren veel verschillende soorten groenten, fruit en kruiden. Gewoon in onze eigen regio. En omdat de productie geheel op natuurlijke wijze is, brengen we landbouw en onze leefomgeving weer in evenwicht. De Vegaboerderij is een ledencoöperatie met een boer in dienst. Aangesloten leden kunnen een wekelijks voedselpakket afnemen dat nog diezelfde ochtend is geoogst. De boer zorgt samen met een groep vrijwilligers voor de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij.

Lekker gegeten? Laat het ons weten!

Er zijn nog geen recensies voor deze aanbieder