Poulet d’Sophie

Biologische kip
Ik ben gek op kippen en vind het leuk om met biologische vleeskippen mijn inkomen te genereren. We combineren het kippenbedrijf met melkkoeien zodat deze twee sectoren (net als vroeger) zich in de bedrijfsvoering kunnen versterken.

Dit bieden wij

Bij Poulet d’Sophie kun je terecht voor de volgende producten:

Biologische vleeskippen

Hier vind je onze producten

Openingstijden

Omdat ik vind dat het hele dier gebruikt moet worden verkoop ik uitsluitend hele kip. De kippen worden diepgevroren, gesneden aangeboden: een karkas, 2 poten, 2 vlerken en 2 filets. Prijs is € 12,50 per kilo kip. Een website heb ik niet. Degene die interesse hebben kunnen mij een mail sturen. Ik laat hun dan persoonlijk weten wanneer er weer kip beschikbaar is en door middel van een nieuwsbrief vertel ik hoe het met de dieren gaat. Bij het afhalen behoort een kijkje in de stal en/of het weiland tot de mogelijkheden.

Ons verhaal

Ik ben biologische kippenboer en verkoop vleeskippen. De kuikentjes komen bij ons als ze net uit het ei zijn. De eerste 5 weken vangen we ze op in de verwarmde stal. Daarna mogen ze zolang het buiten licht is naar buiten, schuilen onder de walnotenboom, klieren langs de slootkant, over de sloot de kruiden in het kruidenland gaan proeven of gewoon lekker binnen op de zitstok blijven zitten.  Na 10-11 weken zijn de jongens en meiden uitgegroeid tot dieren van 2 tot 3,5 kilo. Wanneer we deze kippen gaan  afleveren (iedere 3 maanden) kunnen we ook kippen voor derden laten slachten. De gereserveerde kip kan dan op een vaste dag worden afgehaald.

Lekker gegeten? Laat het ons weten!

Marjan Looije

Beste Sophie, Waar kan ik je email adres vinden om onszelf op te geven voor een kip? Hartelijke groeten, Marjan Looije

reactie toevoegen
geen reacties
Liesbeth Beeks

Heerlijk en sappig kippenvlees gegeten. Op zich is vlees eten een dingetje alleen als het beest een goed leven heeft gehad heb ik wat minder schuld gevoelens😏

reactie toevoegen
geen reacties
Bekijk alle reacties