Nieuw Tuinzight

www.druivenkwekerij.nl
Westlandse tafeldruiven Jams Druivensap Druivenmosterd Ogenmeloenen Chayotes
14 augustus is de druivenoogst van dit jaar begonnen. De Blauwe en Witte Frankenthalers liggen in onze druivenwinkel. Iedereen is welkom om te genieten van onze lekkere sappige druiven. Uiteraard zijn de druivenschuur en –winkel helemaal coronaveilig gemaakt.

Onze druivenkwekerij is een familiebedrijf waar sinds 1885 de lekkerste Westlandse tafeldruiven met liefde en biodynamisch worden gekweekt. Authentieke rassen zoals de Blauwe Frankenthaler, Black Alicante Muscaat van Alexandrië.

Bestel nu ons kennismakingspakket

Proef zelf wat jouw regio te bieden heeft en draag bij aan een gezonde voedselketen.

Westlandse tafeldruiven

12,75

1 kilo Westlandse tafeldruiven van authentieke rassen, biodynamisch geteelt.

Het aanbod in druivenrassen varieert in het oogstseizoen. Je kunt altijd proeven en zelf kiezen welke soort(en) druiven je in het kistje wil.

Afhalen tijdens het druivenoogstseizoen dat loopt van ca. half augustus tot half november. Ons oogstseizoen hangt af van de weersomstandigheden. Kijk op onze website voor de juiste informatie.

Dit bieden wij

Bij Biodynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight kun je terecht voor de volgende producten:

Westlandse tafeldruiven, verschillende soorten jams van eigen fruit, druivensap, druivenmosterd, ogenmeloenen, Chayotes (Perziken en abrikozen – niet in het druivenseizoen)

Hier vind je onze producten

Openingstijden

  • Maandag 11:00 – 17:30
  • Dinsdag 11:00 – 17:30
  • Woensdag 11:00 – 17:30
  • Donderdag 11:00 – 17:30
  • Vrijdag 11:00 – 17:30
  • Zaterdag 10:00 – 16:00
We zijn geopend in de druivenoogsttijd vanaf derde week augustus tot half november en op afspraak.

Ons verhaal

Wij, Arnold en Hilde Jansen, kweken onze druiven in 14 druivenserres waar in totaal 1500 druivenbomen zijn aangeplant. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Al in het begin van de 19e eeuw werd het Westland genoemd als hét centrum voor de druiventeelt in Holland.
In de druivenserre uit 1925 groeien verschillende druivenrassen nog afkomstig van onze oude druiventuin aan de Strijplaan te Honselersdijk. In de maanden mei en juni worden de druiven gekrent. De oogst is gedurende de maanden augustus, september, oktober en november. Het tijdstip waarop met krenten en oogsten wordt gestart, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Uiteindelijk bepaalt de natuur het ritme! Bij onze druiventuin is een knusse druivenwinkel waar je de druiven vers van de boom kunt kopen.

Lekker gegeten? Laat het ons weten!

Er zijn nog geen recensies voor deze aanbieder