Boerderij Landlust

www.boerderij-landlust.nl
Boerderij Landlust is een biologisch melk- en vleesveebedrijf met 51 Jersey-koeien en 150 graaskippen, 18 schapen en een paar varkens. De oude boerderij is een gemeentelijk monument, de oudste delen stammen van rond 1670.

Jersey-koeien zijn heel sterk en nauwelijks ziek. Het zijn ook hele sociale, leuke koeien. Ze produceren veel, kwalitatief hoge, melk per kilo lichaamsgewicht. Het is zogenaamde A2 melk; romig en vol en eiwitten bevattend die voor de mens beter verteerbaar zijn.

De koeien worden in de zomer gedekt en kalven in het voorjaar af, als het gras het eiwitrijkst is. Dit betekent wel dat de koeien drie weken geen melk leveren. De stiertjes worden als biologisch vlees verkocht.

De graaskippen volgen de koeien in het land. Overdag pikken zij allerlei insecten tussen het gras vandaan, ze klauwen het dode gras uit de grasmat en verspreiden de koeienmest! “De kippen zijn ideale graslandverzorgers en ze leveren ook nog eens hele lekkere eieren op!” De eieren worden verkocht in de boerderijwinkel. ’s Nachts slapen de kippen in een mobiele kippenwagen.

Dit bieden wij

Bij Biologische boerderij Landlust kun je terecht voor de volgende producten:

Rauwe Jersey-melk | Jersey-vlees | Graaskaas en Graaseieren van eigen boerderij en andere regionale producten

Ons aanbod varieert, dus kijk in rond in de winkel of informeer bij ons.

Hier vind je onze producten

Openingstijden

  • Woensdag 8.30 – 12.30
  • Zaterdag 8.30 – 12.30

Ons verhaal

Roel Van Buuren wil een boerderij die een positieve invloed heeft op de omgeving, met vogels, bijen en gezonde koeien. Op boerderij Landlust sluit Van Buuren aan bij hoe de natuur werkt. Het hele bedrijf doet mee. Zo doet Roel ook aan boerenlandvogelbeheer (vaste mest, plas dras), zorg voor de bodem, weidegang, erfinrichting en landschapselementen.

Lekker gegeten? Laat het ons weten!

Er zijn nog geen recensies voor deze aanbieder