Bij Mei

bij-mei.nl
Bloemen Groenten
Bij Mei oogst je groenten, bloemen en kleinfruit van het seizoen. De kleinschalige tuinderij werkt op basis van natuurlijke principes.
We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest en werken aan een gezonde bodem. Ook vergroten we de biodiversiteit o.a. door bloemen te zaaien voor bijen en andere insecten en takkenrillen aan te leggen waar egeltjes en insecten kunnen schuilen.

Samen werken we aan een duurzame, herstellende landbouw.

Bij Mei is veel meer dan een akker met groenten en bloemen. Vlakbij de stad is dit een plek om te ontdekken en genieten.

Bij Mei werkt volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture oftewel gemeenschapslandbouw. Landbouw die door jou als consument gedragen wordt. De tuinder teelt en verzorgt de gewassen waarna je zelf wekelijks kan komen oogsten.

Ons Proefpakket is op dit moment niet voorradig

Proef zelf wat jouw regio te bieden heeft en draag bij aan een gezonde voedselketen.

Bloemen plukken

10,00

Pluk zelf een schitterende bos bloemen. Uit de volle grond, zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur geteeld. Afhalen tijdens openingstijden: Het seizoen start in juni en eindigt eind oktober / begin november (na de eerste nachtvorst). Na de eerste nachtvorst, krijg je een waardebon voor het volgende seizoen.

Dit bieden wij

Bij Bij Mei kun je terecht voor de volgende producten:

Groenten | Klein fruit van het seizoen | Bloemen

Ons aanbod varieert per seizoen, dus kijk even op onze website voor het actuele aanbod.

Hier vind je onze producten

Openingstijden

  • Woensdag Vanaf april
  • Vrijdag Vanaf april
  • Zaterdag Vanaf april
Vanaf april zijn we open op woensdag, vrijdag en zaterdag, de exacte openingstijden vindt u t.z.t. op de website. Proefpakketten voor en na het oogstseizoen bestaan uit een waardebon.

Ons verhaal

Mariska Verhulst is de initiatiefnemer van Bij Mei. Zij werkte eerder als programmamaker en creatief producent in de culturele sector. Ze werkte o.a. voor het Terschellings Oerol festival en is de initiatiefnemer van het zomerse stadsfestival Duizel in het Park.

Samen met Bas de Groot, die een stadsboerderij opzette in Rotterdam, initieerde ze projecten rondom landbouw en voedselproductie. Hoe meer ze leerde, hoe meer vragen er ook kwamen.

En hoe meer ze verlangde naar zelf fysiek iets doen aan het systeem; met de handen in de aarde. Dus volgde ze de opleiding Biologisch Dynamische landbouw aan de Warmonderhof.
Tegelijkertijd lag daar een wonderschoon stukje land. Omzoomd door hoge zwarte elzen, met vruchtbare kleigrond en altijd zorgvuldig en volgens biologisch dynamische principes verzorgd door schoonvader Kees, verstopt tussen het asfalt en de weilanden van Zoeterwoude.

En dat stukje land geeft Mariska nu de mogelijkheid om een duurzame onderneming te starten met gezonde voeding voor mens en bij.
In het groene hart, omringd door snelwegen, op een kleine oppervlakte ecologisch telen maakt misschien geen wereld van verschil als het over de grote problemen van onze tijd gaat. Maar we geloven in het effect van veel kleine druppels op een gloeiende plaat.

Lekker gegeten? Laat het ons weten!

Er zijn nog geen recensies voor deze aanbieder